Schilderwerk binnen

Binnen- en buitenschilderwerk

Schilderen is een veelzijdige klus. Iedere ondergrond vraagt namelijk om een andere aanpak. De grootste verschillen hebben te maken met of het binnen- of buitenschilderwerk betreft.

Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk is ongeveer eens in de 7 jaar toe aan een nieuwe laag verf. Kwetsbare oppervlakken, zoals de trap, vragen doorgaans vaker om onderhoud. Binnenschilderwerk is van groot belang voor de uitstraling van uw interieur. Heeft u de meest prachtige meubels en accessoires in uw huis staan, maar bladdert de verf af van uw kozijnen of is uw plafond bedekt met vochtplekken? Dit heeft een negatieve invloed op de uitstraling van uw gehele interieur. Houd de volgende schilderwerken daarom goed bij:

 • muren
 • plafond
 • trap
 • kozijnen en deuren

Buitenschilderwerk

Door de wisselende weersomstandigheden waar uw huis mee te maken krijgt, is buitenschilderwerk gemiddeld iets vaker aan onderhoud toe, namelijk eens in de 5 jaar. Buitenschilderwerk is misschien nog wel belangrijker dan binnenschilderwerk. Het laat uw woning er namelijk niet alleen mooi en netjes uitzien, maar heeft ook een beschermende functie. Door uw schilderwerk goed te onderhouden is uw woning beter beschermd tegen vocht en weersomstandigheden en gaat u slijtage tegen. Dit komt de levensduur van uw gevel, kozijnen en andere onderdelen van uw huis ten goede.

Voor het uitbesteden van buitenschilderwerk liggen de prijzen wat hoger in vergelijking met binnenschilderwerk. Dit prijsverschil heeft te maken met verschillende factoren. Zo heeft een schilder voor buitenschilderwerk een speciale verfsoort nodig en vraagt deze klus vaak ook om extra materialen, zoals een steiger of hoogwerker. Bij buitenschilderwerk kan een schilder onder andere de volgende onderdelen voor u onder handen nemen:

 • kozijnen en deuren
 • gevel
 • dakgoten
 • schutting
 • schuur

Uitbesteden van het schilderwerk

Wilt u verzekerd zijn van een mooi eindresultaat? Laat het schilderwerk dan over aan Totaalbouw Wolvega. De kosten liggen hoger dan wanneer u de klus zelf uitvoert, maar u profiteert wel van de volgende voordelen als u het schilderwerk uitbesteedt:

 • u bespaart tijd: Geen zin om uw vrije avonden en vakantiedagen te verspillen aan het schilderen van uw woning? Laat het schilderwerk over aan een professionele schilder. Door de jarenlange ervaring heeft een schilder de klus binnen een mum van tijd geklaard.
 • verzekerd van kwaliteit: Een professionele schilder heeft alle kennis en ervaring in huis om elk schilderwerk met gemak te voorzien van een perfect afgewerkte schilderlaag. Zo weet een schilder precies welke verfsoort, materialen en schildertechniek geschikt is voor uw woning en geniet u jarenlang van het mooie resultaat.
 • veiligheid: Er komen wat gevaren kijken bij schilderwerk. Stel u voor: u bent de ramen op de bovenste verdieping van uw woning aan het schilderen, verliest uw evenwicht en valt van een flinke hoogte naar beneden. Om dergelijke vervelende situaties en blessures te voorkomen is het verstandig om een schilder in te huren die de juiste veiligheidsprocedures kent en hanteert.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een scherpe offerte!